top of page

Veel Gestelde Vragen.

Hoe wordt je een professionele zeemeermin?

Het is een zelf-gecreeerd beroep. Iedereen kan het worden en als je gepassioneerd en vastberaden bent, ga ervoor! Ik zou voorstellen dat je wat lessen volgt in freediven en/of diepzeeduiken, misschien, dans, zang, leren naaien, enz. Maak je eigen staart of spaar voor een, er zijn heel veel goede staartenmakers te vinden op het internet tegenwoordig. Oefen best eerst in een stoffen staart, met een goede monovin, vooraleer je een siliconen staart koopt want deze vereisen wat ervaring en techniek.

Voor welk soort events kan ik een Mermaid Performer inhuren?

Je kan een Mermaid Performer inhuren voor eender welk event, droog of in het water, binnen of buiten. Reclamespots, branding van een product, film, videoclips, poolparties, beachclub evenementen, discotheek, meet & greets, aquarium performances enzo. Neem contact op met ons en wij werken een formule voor u uit die perfect inspeelt op de locatie waar u uw evenement host.

Maak je staarten om te verkopen aan anderen?

Voor het moment niet, sorry. Ze nemen enorm veel tijd in beslag om te maken en ik vind het leuker om te performen dan continu aan staarten te werken. Maar je weet nooit, ooit komt het er misschien is van. Nu en dan verkoop ik een van mijn eigen staarten door en dat is voorlopig de enige manier om aan een van mijn staarten te geraken.

Hoe maak je je staarten? Welke materialen gebruik je?

Ik werk met neopreen, pailletten en vinyl. Ik traceer mijn lichaam met een stift op de stof, knip de vinyl in de vorm van de vinnen en naai alles aaneen. Daarna begint het tijdrovende proces van het aan de stof naaien van de pailletten, een voor een, met de hand en nylon draad. Sommigen zeggen dat het ook kan met behulp van een naaimachine maar de pailletten breken juist veel sneller dan dat je ze met de hand zou opnaaien. Dus sorry, maar hier is jammer genoeg geen snelle oplossing voor, je doet het best op de ouderwetse manier in dit geval.

Waar heb je de gekleurde vinyl gekocht die je gebruikt?

Ik heb de vinyl in een kleine stoffenwinkel gevonden dichtbij huis. Plus, een zeemeermin moet ook iets mysterieus over zich hebben, nee?

Hoe lang kan je je adem inhouden?

In statische apnea zit ik dicht bij 4 min. Maar indien je zwemt verbruik je energie en kan je daardoor minder lang je adem inhouden, rond 1 min.

bottom of page