©Chuck Guthrie

Over Celine

Celine is sinds 2004 een Professionele Zeemeermin en is ook de eerste in Belgie. Haar liefde voor de oceaan, de legendes en folklore achter deze mythische en innemende wezens is wat haar dreef om hiervan haar beroep te maken. De verhalen dateren van de Griekse Oudheid en zelfs nu, na al die jaren, zijn mensen nog altijd in de ban van deze schepsels en waar ze voor staan. Al van jongsaf deed ze aan dans, zang, drama en is hier later in afgestudeerd. Al dit droeg bij tot het perfectioneren van haar mermaid skills.

 

Zwemmen was een van haar passies. Ze voelde ze zich vrij en al snel nam ze de beslissing om haar dromen te realiseren en creeerde het beroep “Professionele Zeemeermin” in Belgie, met de steun van haar familie en vrienden. Niet veel later kwam de eerste opdracht, een videoclip voor een Congres in Kopenhagen. Celine is nu fulltime in binnen -en buitenland te bewonderen als Professionele Zeemeermin.

 

Ook maakt ze haar prachtige, volledig functionele staarten en topjes helemaal zelf. Elk daarvan is stuk voor stuk een meesterwerk, wordt met de hand gemaakt en kan 3 tot 6 maanden in beslag nemen om te creeeren.

 

Sinds 2016 is ze de Hoofd zeemeermin in het Todi Duikcenter te Limburg, waar ze maandelijks opvoert met haar collega’s. Niet lang daarna heeft ze ook, samen met de Mermates en in samenwerking met Sportoase, de eerste zeemeerminschool opgericht.

DSC_7961 C 1024 pix.jpg
DSC07422.jpg